Jahodový koláč

Jahodová sezóna je v plném proudu, pojďte zkusit jahodový koláč z jogurtového těsta s křupavou drobenkou.

Ingredience

Drobenka

  • 60 g másla
  • 60 g celozrnné špaldové mouky
  • 60 g třtinového cukru
  • 60 g ovesných vloček
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice

Těsto

  • 200 ml bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 70 g kokosového cukru (můžete nahradit panelou nebo třtinovým cukrem)
  • 60 g hladké špaldové mouky
  • 60 g celozrnné špaldové mouky
  • špetka soli
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 600 g rozkrájených jahod

Postup

Nejprve si připravíme drobenku. Smícháme všechny přísady na drobenku do drobivé směsi a necháme chvilku odpočinout.

Vymažeme si olejem dortovou formu. Smícháme přísady na těsto kromě jahod a vylijeme směs do dortové formy. Poklademe kouskami jahod a zasypeme připravenou drobenkou. Pečeme na 170 stupňů přibližně 45 minut.