Kuskus s kořeněnými rajčaty

Rychlé jídlo, které budete mít hotové za deset minut. Celé dopoledne jste pryč a pak zjistíte, že nemáte co poobědvat. Vyřeší to rohlík se salámem? Ne! Naučte se vařit rychle a efektivně – hlavně chutně a výživně.

Ingredience

  • 250 g kuskusu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 plechovka červených fazolí (nebo 180 g vařených předem)
  • 1 červená paprika
  • 1 plechovka oloupaných rajčat (nebo pečených domácích)
  • kurkuma, sůl, pepř, italské bylinky (oregáno, tymián, bazalka)
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička třtinového cukru

Kuskus nasypeme do hrnce a zalijeme ho horkou vodou v poměru 1 díl kuskusu a 2 díly vody. Přiklopíme pukličkou a necháme 10 minut odpočívat. Pak můžeme zakápnout olivovým olejem a načechrat vidličkou.

Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibulku. Přidáme pokrájenou papriku a červené fazole. Chvilinku necháme na pánvi prohřát a zalijeme rajčaty. Necháme je pustit šťávu a přidáme koření, bylinky, cukr a utřený česnek.

Do omáčky vmícháme hotový kuskus, promícháme a můžeme podávat s lístky babyšpenátu a další listové zeleniny.