Pečené batáty s vůní skořice

Sladké brambory jde připravit na více způsobů. Můžete z nich udělat batátovou kaši, jednoduše je uvařit, restovat… já mám nejraději, když je dám na hodinu do trouby, posypu je červenou paprikou a skořicí a čekám, jak se začne po deseti minutách z trouby linout ta báječná vůně.

 

4 osoby – 10 minut příprava + 1 hodina pečení

Ingredience
  • 3 velké batáty
  • olivový olej
  • 1 lžíce červené papriky
  • 1 lžíce sušeného tymiánu (nebo čerstvého)
  • 1 lžíce skořice
  • sůl, pepř
Postup

1.
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Batáty okrájíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme na pekáč, posypeme kořením a pokapeme olivovým olejem.

2.
Vše rukou promícháme, aby byly batáty rovnoměrně okořeněné. Dáme do trouby a pečeme, dokud nezačnou hnědnout a měknout. Trvá to tak 1 hodinu, během pečení můžeme dvakrát obrátit.